23 Eylül 2013 Pazartesi

Özgürlük Yolu


      Beni en çok etkileyen filmlerin arasında yer alan özgürlük filmini paylaşırken bile kendimi iyi hissediyorum. İnsanın içini rahatlatan, keşke ben onun yerinde olsam dedirten ve hayaller kurduran bu film macera dalında büyük yere sahip. Belki de beni en çok etkileyen sahnesi tüm sahip olduğu paraları yakmasıydı. Onlara ihtiyacı olmadığını , hayatını ve ruhunu doğadan besleyerek devam ettiren bir gencin öyküsü izleyen herkese acaba bende yapabilirmiyim umudunu veriyor.
    


     Hepimiz nasıl bir yaşama sahip olursak olalım, en az bir kez içinde bulunduğumuz yaşamın stresine dayanamayıp olabildiğince uzaklara kaçmayı, doğa ile bir yaşamayı hayal etmişizdir. Sonuçta şehirlerimize, bilgisayarlarımıza ve cep telefonlarımıza ne kadar bağlı olursak olalım, milyonlarca yıl doğa ile bire bir yaşamış bir yaşam türünün torunlarıyız.






ÖZGÜRLÜK YOLU (2007) 

(INTO THE WILD) 


     Into the Wild, bir metropolden vahşi hayata, kirlilikten saflığa ve temizliğe dönüş hikayesidir. Önemli bir üniversiteden dereceyle mezun olan Christopher aynı zaman başarılı bir atlettir de. Mezuniyet sonrası verilen bir davette ailesine istediği hayatın bu olmadığını, bir şeylerin eksik ve yanlış olduğunu söyler. Genç adam tüm mal varlığını hayır kurumuna bağışlayıp sahip olduğu her şeyi evinde bırakarak bambaşka bir hayata doğru uzun bir yolculuğa çıkar. Alaska’nın ıssız ormanlarında sona eren bu yolculuk esnasında ve sonrasında      Christopher, hayatını kökünden değiştirecek bazı kişilerle tanışarak, hayatın anlamını ve ölümün kaçınılmazlığını en sert haliyle deneyimleyecektir. Ünlü oyuncu Sean Penn'in yönetmenliğini üstlendiği, iki dalda Oscar'a aday gösterilen filmin başrollerinde Emile Hirsch ve Vince Vaughn bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder